Un bloc recurs

Enllaçant amb el refrany que fa de títol al post d’aquí sota, a través del Diari per a Tècnics Lingüístics de Miquel Boronat (gràcies!) he trobat aquest bloc que es dedica a a fer un recull de refranys. Cada post correspon a un refrany (el títol) i s’hi inclouen sinònims i variants, equivalents en castellà, alguna nota i les fonts emprades en cada cas. Per ajudar a localitzar refranys, hi ha un munt de paraules clau (en català) i un cercador incorporat a la pàgina (que permet trobar també paraules en castellà, cosa útil per als que treballem més del castellà al català que a la inversa). També hi ha enllaços entre diferents refranys.

A banda de la utilitat que indubtablement té com a recurs (qui no ha ensopegat amb un refrany un dia o altre?), em sembla molt interessant la idea d’haver escollit per fer aquest recull el format d’un bloc. Amb una infraestructura informàtica gratuïta i relativament senzilla, aconsegueix presentar la informació de manera pràctica i entenedora. A més, suposo que amb el bloc es pot començar a oferir informació sense tenir el projecte totalment acabat i anar fent créixer el nombre de refranys al ritme que es pugui (cosa que en el cas d’un llibre seria impossible i amb una pàgina web convencional segurament més complicat). Una bona idea i un recurs útil, en resum, que ja tinc ben desadet entre els enllaços. Què més volem?


2 comentaris on “Un bloc recurs”

 1. Víctor Pàmies ha dit:

  Anna,

  Gràcies per fer-te ressò de la meva iniciativa sobre refranys i lloar-ne la pensada d’oferir-ho en format blog.

  Sí, té els seus inconvenients i avantatges, i en aquests moments he valorat, sobretot, els avantatges de poder oferir amb immediatesa continguts i que pugui interactuar amb els lectors.

  Ara comença a sortir a la llum la feina recopiladora de més d’una dècada i vull aprofitar les formidables eines que per als lingüistes i documentalistes ofereix la xarxa a l’actualitat.

  Salutacions cordials

  Víctor Pàmies
  [Raons que rimen]

  M'agrada

 2. Miquel Boronat ha dit:

  Moltes gràcies a tu per ampliar el panorama de professionals lingüístics que mantenen un bloc en català. Al País Valencià (i als països catalans, en general) em sembla que n’hi ha ben pocs.

  M'agrada


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s