Un bloc recurs
Publicat: 2 Juliol 2007 Filed under: l'ofici, la blogocosa, llegit 2 comentarisEnllaçant amb el refrany que fa de títol al post d’aquí sota, a través del Diari per a Tècnics Lingüístics de Miquel Boronat (gràcies!) he trobat aquest bloc que es dedica a a fer un recull de refranys. Cada post correspon a un refrany (el títol) i s’hi inclouen sinònims i variants, equivalents en castellà, alguna nota i les fonts emprades en cada cas. Per ajudar a localitzar refranys, hi ha un munt de paraules clau (en català) i un cercador incorporat a la pàgina (que permet trobar també paraules en castellà, cosa útil per als que treballem més del castellà al català que a la inversa). També hi ha enllaços entre diferents refranys.
A banda de la utilitat que indubtablement té com a recurs (qui no ha ensopegat amb un refrany un dia o altre?), em sembla molt interessant la idea d’haver escollit per fer aquest recull el format d’un bloc. Amb una infraestructura informàtica gratuïta i relativament senzilla, aconsegueix presentar la informació de manera pràctica i entenedora. A més, suposo que amb el bloc es pot començar a oferir informació sense tenir el projecte totalment acabat i anar fent créixer el nombre de refranys al ritme que es pugui (cosa que en el cas d’un llibre seria impossible i amb una pàgina web convencional segurament més complicat). Una bona idea i un recurs útil, en resum, que ja tinc ben desadet entre els enllaços. Què més volem?
Anna,
Gràcies per fer-te ressò de la meva iniciativa sobre refranys i lloar-ne la pensada d’oferir-ho en format blog.
Sí, té els seus inconvenients i avantatges, i en aquests moments he valorat, sobretot, els avantatges de poder oferir amb immediatesa continguts i que pugui interactuar amb els lectors.
Ara comença a sortir a la llum la feina recopiladora de més d’una dècada i vull aprofitar les formidables eines que per als lingüistes i documentalistes ofereix la xarxa a l’actualitat.
Salutacions cordials
Víctor Pàmies
[Raons que rimen]
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies a tu per ampliar el panorama de professionals lingüístics que mantenen un bloc en català. Al País Valencià (i als països catalans, en general) em sembla que n’hi ha ben pocs.
M'agradaM'agrada