El bilingüisme ben entès…

… comença pel cartell de la botiga, deuria pensar algú. I heus ací el resultat:

Tu Bugaderia del Barri

Un bonic lema en què els noms catalans conviuen amb el possessiu en castellà i un pràctic «del» que tant pot ser dels uns com dels altres. I per culpa d’un reflex no surt bé a la foto, però a dalt a la dreta hi diu  «laundromat», paraula internacional que ja ens porta de ple al camp de la multiculturalitat…

Ara que, ben pensat, és probable que no sigui bilingüisme aplicat, sinó la ignorància i les presses de sempre. Algú té el lema en castellà i pregunta com es diu «tu» en català, algú altre contesta «tu» sense pensar en contextos i homofonies, si algú mira un diccionari no es fixa que en castellà no és el mateix tu que i agafa el primer que troba o el que més s’assembla, o qualsevol desgràcia d’aquestes que passen de tant en tant i que, si es descobreixen quan el cartell ja està fet, es decideix que no val la pena esmenar, que al final només ens hi fixem quatre i ells es dediquen a les rentadores. Però almenys hi podem posar imaginació o humor, i potser consolant-nos pensant que, com s’ha escampat per Internet aquesta setmana, sempre hi ha un pitjor.


5 comentaris on “El bilingüisme ben entès…”

  1. David Gálvez Casellas ha dit:

    Vaig llegir l’article del M. Serra. Feia referència a un altre article del M. Tree. Potser aquest fes referència a una article de la web de la BBC. És més que probable que talli i enganxi, afegeixi quatre collonadetes més i obtingui l’article de la setmana pel diari… Reciclar(-se) o morir!

    M'agrada

  2. David Gálvez Casellas ha dit:

    Ep, no em referia al laundromàtic cartellet, sinó a allò de Gal·les.

    M'agrada

  3. Anna ha dit:

    Ja ho diuen els avis, que tot s’aprofita… (I vaig a mirar què puc aprofitar jo, que fa dies que no escric i tinc més atabalament que inspiració…)

    M'agrada

  4. elenaranda ha dit:

    Com sempre aprenc molt de les teves observacions.

    He destacat el teu post al meu recull setmanal
    http://sobrellibres.bloc.cat/post/16493/240378

    Salutacions,
    Elena

    M'agrada

  5. Anna ha dit:

    Gràcies!

    M'agrada


Deixa un comentari