Què n’he de dir, d’aquest anunci?

Quan vaig ensopegar amb aquest anunci al diari, de seguida vaig saber que l’acabaria traient al bloc. El que passa és que encara no estic gaire segura de què n’hauria de dir…

Per començar, diguem que l’ús de rentable per rendible (amb els corresponents derivats) ocupa un lloc destacat a la meva llista particular d’errors que em fan ràbia, per molt que m’hagi ajudat a guanyar-me la vida i justificar el sou. Per això em va cridar tant l’atenció l’anunci. Em vaig imaginar tota contenta que el responsable havia tingut present la diferència (potser perquè ara surt en una falca de RAC1?) i n’havia tret una mena de joc de paraules per anunciar estris de bany.

Però ben mirat, en realitat els ginys de l’anunci, a banda de si surten o no a compte, ajuden la gent a rentar-se millor, però no sembla especialment important que siguin de bon rentar. Per tant, estrictament, aquí rentable tampoc no deu estar ben utilitzat… Hauria d’anar a la categoria de pífies? O més val que deixi de buscar-li tres peus al gat?


5 comentaris on “Què n’he de dir, d’aquest anunci?”

  1. mina. ha dit:

    Com fa la falca de RAC1?

    M'agrada

  2. nau argos ha dit:

    Al llegir-te he pensat que un altre manera de cridar l’atenció (objectiu primari de la publicitat) és el de les pífies ortografiques. Un exemple que ha triomfat és la desaparició en determinats dissenys gràfics de les majúscules (tant li fot si són topónims o noms propis)

    Ah, perdona les meves faltes com el senyor perdona les teves. No són publicitat, són cagades i prou.

    M'agrada

  3. Anna ha dit:

    Exactament, Nau Argos. Encara que a vegades costa de saber què és deliberat i què no…

    Mina, no puc dir-te com fa la falta exactament. És una d’una sèrie del «català correcte» que van passant de tant en tant, i que em recorden l’època dels «vocabularis de barbarismes» que ensenyaven a no dir «bussón» ni «sellu». Es tracta d’un diàleg on algú diu que unes accions són «rentables», em sembla, però recordo com s’ho fan anar.

    M'agrada

  4. Mina ha dit:

    Buf, per un moment havia pensat que a RAC1 hi passaven l’anunci amb la barbaritat aqueixa… 😀
    Hi tinc un familiar que hi treballa de corrector i ja tenia els ovaris per corbatí, jo…

    M'agrada

  5. Anna ha dit:

    Doncs ves que el text de la falca (que no falta) no l’hagi escrit el teu parent…

    M'agrada


Deixa un comentari