Us refiaríeu d’aquesta empresa?

Són una gent que sortien aquest matí als anuncis classificats de la portada de Vilaweb, dient que pots «obtindre» (o «obtener») molta «rendabilitat» si «comfies» en ells. (Per cert, si cobrés extra cada vegada que em toca canviar rentable o similars per rendible… D’altra banda, vés a saber si el dia que n’aprengui tothom no em quedo sense feina.)

Bé, el que volia dir és que em sembla que hi ha un discurs més o menys «oficial» que afirma que no serien de confiança, que escriure amb faltes d’ortografia dóna mala imatge i fa quedar com una persona poc culta, poc seriosa i sense credibilitat… Almenys, jo recordo haver-lo sentit alguna vegada.

Però si em llegís la persona responsable de l’anunci, no sé si hi estaria d’acord. Potser em diria que ells es dediquen als números, i que si en lu seu això són bons, les lletres no tenen cap importància. I que als destinataris de l’anunci l’ortografia tant els fa, sempre i quan hi vegin uns calerons. O encara pitjor, que en realitat els destinataris ni s’adonen que està mal escrit, perquè aquestes coses la gent no les sap o no s’hi fixa. Diria que aquest discurs és minoritari, però el fet que pugui imaginar-me’l tan fàcilment ja em por.

D’altra banda a la mateixa columna hi havia un anunci d’un comptable d’allò més correcte. No cal que us digui que guanya força amb el contrast.


2 comentaris on “Us refiaríeu d’aquesta empresa?”

  1. Llengot ha dit:

    Una cosa queda clara: ells NO confien en professionals a l’hora de fer els anuncis…

    M'agrada

  2. Anna ha dit:

    Home, si tenen poc pressupost, per fer un trist anunci per paraules entenc que no vulguin llogar un professional. Però no deixo d’al·lucinar en veure com gent que en teoria hauria de tenir un cert nivell faci aquestes faltes, i que a més no sembli trobar-ho gens important…

    M'agrada


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s