Un famós morós

Via la llista de correu l’Àgora de Traductors Digitals m’arriba la notícia que el ballarí Joaquín Cortés ha estat condemnat per no haver pagat un traductor. A més, com que no va fer cas de les ordres del jutge, li estan posant en marxa un embargament. Podeu llegir el text sencer a El Semanal Digital (compte amb les paraules subrallades en carbassa, que surten anuncis), però en copio aquí uns quants trossos:

En julio de 2004, Álvaro recibió el encargo de traducir unos contratos del español al inglés. A este anónimo traductor le hizo gracia que la persona que contrataba sus servicios fuera Joaquín Cortés, por supuesto, a través de su empresa, Gaviota Morena S.L.

[…] tan sólo satisfizo 100 euros del total al que ascendía la factura presentada por Álvaro.

[…] Una vez agotados todos los recursos, el traductor interpuso una demanda contra Gaviota Morena S.L. con resultado favorable. Y es que Su Señoría ha considerado que el bailarín debe ser condenado al pago de 899 euros, más las costas judiciales.

Lo cierto es que Joaquín no parece haber hecho caso al mandamiento legal de satisfacer la deuda contraída y de ahí que se haya practicado «anotación preventiva de embargo» del piso que tiene en Madrid. […]

Destaco la notícia no tant perquè el condemnat sigui un personatge conegut, sinó perquè a la pràctica que un traductor cobri d’un client morós per la via judicial no passa tan sovint com això. Per una banda, perquè encara que fa uns anys van simplificar el procés, ficar-se en temes de jutjats sempre demana una inversió de temps i diners que no tothom està disposat a fer, per allò que pot sortir més car el farciment que el gall. Per l’altra, si s’aconsegueix una sentència favorable, m’han explicat que hi ha morosos que tenen força traça a no complir-la i fer-se difícils de localitzar, amb la qual cosa el traductor creditor es queda amb la raó, però sense diners.

Doncs res, felicitats al traductor i al senyor jutge, i esperem que l’Álvaro cobri ben aviat. I tant de bo la notícia serveixi d’avís a tots els mals pagadors, famosos i no tan famosos.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s