Avui és el dia europeu de les llengües

… i jo treballant amb pijama com un dimecres qualsevol. Doncs bé, felicitats per la part que ens toca a tots els que ens dediquem al tema. (Es nota que això dels dies internacionals no m’emociona especialment?) En podeu trobar una mica d’informació aquí i aquí.

De totes maneres, de moment ha servit perquè en Basses Bassas entrevisti un lingüista, en David Crystal, a l’hora normalment reservada als polítics: ja és una millora, i a més pel que estic sentint l’home sap donar espectacle, és a dir que benvingut sigui el dia aquest.


4 comentaris on “Avui és el dia europeu de les llengües”

 1. Llengot ha dit:

  Bassas, no Basses! 🙂

  M'agrada

 2. tina ha dit:

  Ep, una ultracorrecció freqüent, aquesta!
  Treballes amb la ràdio???

  M'agrada

 3. lecturaidecoracio ha dit:

  Rectificat per indicació popular! Es nota que aquest nom l’escolto més que no el llegeixo?

  I sí, treballo amb la ràdio, encara que el que escolti o registri ja és un altre tema.. Potser donaria per un post i tot 😉

  M'agrada

 4. Joaquim ha dit:

  En Crystal és un bon lingüista que ha fet moltes coses interessants i que, tot i els seus anys, escriu sobre la llengua a Internet, però en Bassas va aconseguir convertir l’entrevista en una antologia de preguntes tòpiques que no faria ni un estudiant de primer curs (dels d’abans, és clar….).

  Un excel·lent lingüista més proper -i diria que més seriós però menys mediàtic- que defensa els drets lingüístics és el Juan Carlos Moreno, de l’Autònoma de Madrid:

  MORENO CABRERA, J.C. (2000) La dignidad e igualdad de las lenguas. Crítica de la discriminación lingüística. Madrid: Alianza Editorial (Filología y Lingüística).

  MORENO CABRERA, J.C. (2006) De Babel a Pentecostés. Manifiesto plurilingüista. Barcelona: Horsori Editorial (Cuadernos para el análisis, 20).

  M'agrada


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s